Om projektet

 

VI CYKLER...

 

med 50-60 ambitiøse cyklister mere end 1000 km på racercykel sammen med deres team fra Padborg via Berlin til København.


Kalenderåret 2020 er et helt særligt år for vores grænseland. Om det er Genforeningen eller 100 års jubilæum man markerer, 2020 er i hvert fald en vigtig historisk begivenhed set med vores regions øjne. Grænselandet er mangfoldigt, og det er dets historie i høj grad også. Det er historien om en region, der har udviklet sig fra et mod hinanden over et med hinanden til et for hinanden.


Vi vil fejre og hylde denne enestående historie ved at cykle fra grænsen gennem Tyskland til Berlin, og fra Berlin til Danmark, hvor turen afsluttes i København. I Berlin og København vil der være politiske arrangementer, hvor ”Team Grænzland” og 2020 bliver fejret og hyldet.


Vi er ”Team Grænzland – 100 år på cykel!” Projektet er en enestående mulighed for at fremme udvekslingen mellem mindretalsbefolkningen og flertalsbefolkningen. Projektet løber over ca. 1 år, hvor størstedelen af tiden bliver anvendt til forberedelse af og træning til den store tur. Dette giver en naturlig mulighed for at danne venskaber på kryds og tværs af grænser og sprog. 

 

Bliv en del af ”Team Grænzland – 100 år på cykel!”